Sjediniti 200 grama brašna i 150 grama maslaca, dodati 200 grama obarenih i oljuštenih badema, 150 grama šećera u prahu i jednu kašiku kakaa, pa sve izmešati i zamesiti testo s jednom kašikom ruma. Testo treba izraditi tako da bude glatko, a tada ga razviti oklagijom, vaditi okruglim kalupom, stavljati u namazan pleh i peći.
Nadev za kakao-krofne pripremiti na ovaj način: 150 grama maslaca, 150 grama šećera, 30 grama kakaa u prahu dobro umutiti, pa ovim premazati svaku pečenu krofnu, slepiti ih po dve, a odozgo preliti glazurom od čokolade.
Glazuru od čokolade napraviti na sledeći način: dve štangle čokolade preliti s dve kašike mleka i staviti na kraj šporeta da se otope, a zatim dobro izmešati s malo maslaca.
Svaku krofnu preliti ovim prelivom i ređati po dasci da se osuši.
Autor: 021.rs
Komentari 1
/
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar