Prema istraživanju kompanije Mintel (Mintel Global New Products Database), stanovnici Velike Britanije su 2017. godine u proseku konzumirali 8,4 kilograma ove poslastice, piše Independent.
Kompanija takođe navodi da je globalna konzumacija čokolade u porastu, dok je proizvodnja uskršnje čokolade u proseku porasla prošle godine za čak 23 odsto. Najveći porast zabeležen je u Nemačkoj i SAD.
Kada je reč o čokoladnim uskršnjim jajima, na vodećoj poziciji našao se Brazil, sa 11 odsto udela na svetskom tržištu u 2017, a iza ove zemlje našle su se Južnoafrička Republika, Nemačka, Velika Britanija i Francuska.
Proizvođači su bili najinventivniji u Velikoj Britaniji, gde su mogle da se kupe uskršnje čokoladne poslastice sa dodatkom đumbira i tonika, koje su zamenile čokoladna jaja sa ukusom piva koja su bila u ponudi prethodnih nekoliko godina.
Širom Evrope raste i proizvodnja veganske čokolade, koja se, prema podacima, pretežno konzumira u Španiji (više od polovine konzumenata), Francuskoj i Poljskoj.
Komentari 1
paa...
Kod mlečnih čokolada procenat kakaa je najmanji, a najveći deo sastava otpada na šećer i mleko.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar