Proizvođači su napravili prah od ovog povrća koji se može dodati u kafu. Jedan kafić u Melburnu je već uvrstio kafu s brokulom u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Naime, ova super hrana se može dodati u supe, pečenja ili smoothie.
Iako kafa s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopšte ne oseća. Obično se dodaje u espresso s toplim mlekom.
Prema najnovijim istraživanjima, 51 odsto Australijanaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Naučnica Merien Avgustin tvrdi kako su dve kašike praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.
Ukus brokule nije baš svakome drag, a nekim ljudima se ne sviđa njen izgled pa je ne žele jesti. Upravo zbog toga mnogo povrća završi na otpadu. Konzumacija brokule u prahu bi mogla sprečiti sve veće propadanje i bacanje hrane.
Budući da je brokula bogata hranjivim materijama kao što su vitamini B, magnezijum, kalijum i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan uticaj na zdravlje.
Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula veoma važna kod prevencije i lečenja raznih vrsta karcinoma. Ona se koristi za snižavanje holesterola, štiti od bolesti srca, reguliše krvni pritisak i probavu. Bogata je antioksidansima koji je čine jednom od najzdravijih namirnica.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar