Boja masline nema nikakve veze s tim koje je vrste. Zelene masline su ubrane nezrele i menjaju boju sazrevajući, od crvenkasto smeđe do crne.
Nezrele zelene masline su čvrste i umerenog ukusa, dok su crne opore.
Ali zrele ili nezrele, odmah ubrane masline izuzetno su gorke. Kako bi postale ukusne, moraju prvo mesecima da stoje u salamuri.
Neki proizvođači, međutim, nastoje da premoste dug proces sazrevanja i zelene masline boje veštačkim bojama, poput gvožđe glukonata. Bojenje maslina je zakonski dopušteno, ali to mora biti jasno istaknuto na deklaraciji proizvoda.
A da li je maslina obojena ili ne, vidi se po koštici. Crna maslina ima i crnu košticu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar