Boca ekskluzivnog vina Essencia, koje nazivaju i "nektar" prodavaće se za 40.000 dolara.
Prvu bocu berbe 2008. godine već je kupio neimenovani privatni kolekcionar iz Pekinga, a potražnja će, očekuju, biti vrlo visoka jer je mađarska vinarija Royal Tokaji, inače u vlasništvu engleskog enologa Huga Džonsona, na tržište izbacila tek 18 boca Essencia vina.
Ciljajući vinske sladokusce dubljeg džepa, visoku cenu pravdaju kroz troškove proizvodnje, ali i ograničene količine grožđa. Da bi se proizvele dve boce tog slatkog vinskog sirupa, odnosno tek 1,5 litar, potrebno je oko 180 kilograma grožđa, a svaki grozd mora biti rukom ubran.
Vino doseže procenat alkohola od tek dva do četiri odsto, a kada dozri, vino je toliko gusto da se obično konzumira u malim dozama. Umesto u čašama, servira se u kristalnim kašičicama.
Komentari 1
Dusan
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar