Ali, Pivara "Fuechschen" se dosetila da se udruži s malim, zanatskim pekarama koje koriste prevreo ječam i drugo zrnevlje iz procesa pripreme piva, za proizvodnju tamošnjeg specijaliteta - poluslane vekne hleba "Treberbrot" (Spent Grain Bread).
"Bila bi šteta prosuti tako ukusno pivo", rekao je Peter Kenih čija porodica pivaru vodi od 1908. godine. "Tako smo osmislili hleb od piva da se pri mešanju testa sasvim izostavi voda", rekao je on u utorak i dodao da je "sjajno što su se ove dve zanatske delatnosti ovako udružile."
Desetak pekara tako ove nedelje proizvodi pivom obogaćeni regionalni specijalitet "Treberbrot", a svaki kupac uz veknu dobije na poklon i bocu piva "Fuechschen Altbier".
"To je vrlo sit, ukusan hleb sa zlatnom, hrskavom korom i mekom sredinom", rekla je pekarka Janika Derksen čija porodica vodi pekaru "Coelven".
Rekla je da se brzo proširila vest o hlebu čiju veknu njena pekara prodaje za 3,95 evra, uključujući bocu piva "Altbier".
"Pitaju nas iz cele Nemačke da li možemo da ih šaljemo poštom, što rado činimo", rekla je ona.
Prodaja piva u Nemačkoj je opala zbog zaključavanja, te su restorani, pivnice i barovi zatvoreni od početka novembra, osim "za poneti". To je problem za mnogobrojne male pivare, kakva je "Fuechschen", koje se uveliko oslanjaju na prodaju točenog piva, ali sada nemaju kome da ga isporuče.
Komentari 1
EvoOvako
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar