Tako je restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio gastronomski novitet - mljevenike.
Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvredili komšije.
"S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše - hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo - mljevenike", naglašava za 24sata.hr Domagoj Delač, vlasnik restorana.
Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za "mljevenike" kako bi došli do savršenog recepta.
"Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan", naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljevenik služi u pica testu uz francusku salatu i mnogo luka.
Komentari 22
Vladan
A u Bosni na svako mesto sa dobrim ćevapima imaš tri gde su krš. Ljudi proglase dva najjednostavnija tuđa jela za specijalitet i jedno ne znaju uvek ko svet da naprave, a oko drugog se svađaju s komšijama šta ide u njega kao da je njihovo.
zdrcgd
moš mislit`
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar