Upoznali smo se čak i sa hrvatskim mljevenikom, što je novi naziv za ćevap, doduše po malo izmenjenoj recepturi, koji se služi u jednom zagrebačkom restoranu.
Međutim, na hrvatskoj kuhinjskoj sceni sada imamo i "ćevarke" - ćevape sa čvarcima, specijalitet koji se priprema na jednom imanju u Hrvatskoj, prenosi B92.
Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima.
Međutim, ćevarci se mogu jesti i "s nogu", prilikom čega se koristi lepinja, pa će uskoro moćida se nađe i u restoranima brze hrane širom Hrvatske.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 5
Kosovo je srpsko
Kuk Varadžić
Nista
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar