Od 1. marta restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i jagnjetine moraju da pokažu gde je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Osim toga, moraće da naznače da li je meso sveže ili je bilo zamrznuto.
Ti podaci su obavezni za govedinu od 2002.
U slučaju piletine, svinjetine i jagnjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesarama.
Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za poreklo hrane. No usmerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mestima kao što su školske kantine.
Trenutno polovina mesa koje se poslužuje u francuskim školama dolazi iz inostranstva.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar