Osim što je zabavno svim generacijama, tvrdo kuvano jaje će biti i neizostavan obrok na Uskrs.
Međutim, pre nego što jedete jaja, treba znati koliko dugo su ovako spremljena jaja sigurna za konzumaciju?
Prema America Egg Board-u, najbolje je tvrdo kubana jaja držati u frižideru. Ako su još u ljusci, ostaće ukusna nedelju dana nakon što se skuvaju. Oguljena jaja treba pojesti istog dana. Niko ne preporučuje zamrzavanje tvrdo kuvanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje.
Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država savetuje da tvrdo kucana jaja ne ostavljate na temperaturama između četiri i 60 stepeni Celzijusa duže od dva sata. To je zato što je to temperaturni raspon u kojem opasne bakterije najbrže rastu.
Kako prepoznati pokvareno tvrdo kuvano jaje?
Vrlo jednostavno - prema mirisu. Pokvarena tvrdo kuvana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar