Za razvučeno testo sirnice i štrudle koristi se meko brašno, kao i kod pripreme hleba i peciva, kao i lisnatog testa.
Oštro brašno, s druge strane, idealno je za pripremu njoka, hrskavih testa i kolača od dizanog testa ili za pohovanje.
I dok su za većinu tipova testa ili poslastica postavljena jasna pravila o tome kakvo se pšenično brašno koristi, još se vode polemike oko palačinki. Čini se da u ovom slučaju svako ima svoj recept i neki kažu da je bolje upotrebiti glatko, a drugi oštro brašno. Ako niste sigurni u to koji tip brašna koristiti, probajte da eksperimentišete s pola glatkog i pola oštrog dok ne pronađete formulu koja vam odgovara.
Oštro brašno:
– kolači od dizanog testa
– njoke
– uštipci
– pohovanje
– keks
– palačinke
– hrskavi kolači
– biskviti
– kuvano testo (princes krofne, ekleri)
– zgušnjavanje jela i umaka
Meko brašno:
– hleb
– peciva
– savijače
– krofne
– testenina
– mafini
Komentari 2
Slucaj
Kira
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar