Taj vazduh je zapravo azot.
Azot se može koristiti u gotovo svakom koraku proizvodnog procesa kad je o prehrambenoj industriji reč. Neki primeri su mlevenje, punjenje, flaširanje i čišćenje sirovina.
A najčešća primena azota je u proizvodnji čipsa, smokija i sličnih grickalica tokom procesa pakovanja.
Azot je gas i koristi se tokom procesa pakovanja za uklanjanje "vazduha", a posebno kiseonika.
Kiseonik je vrlo reaktivan, a to znači da se lako spaja s drugim molekulima i to rezultira kvarenjem hrane ili gubitkom svežine.
Korišćenjem azota za izbacivanje kiseonika iz kesica grickalici se produžava rok trajanja, a kvalitet hrane se zadržava.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar