Zaštićen brend leskovačke ljutenice: Neka se spremi i leskovačka mućkalica
25.12.2024.•
0
Tradicionalna zimnica koja je mešavina ljute paprike i paradajza, poznatija kao ljutenica, zaštićena je i registrovana u evidenciji Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, preneo je RTS.
Komentari 4
Tja
Upravo proverio kakve sve vrste bureka prave Turci, vi bi šlog doživeli. Svakakve vrste svežeg i kuvanog povrća, mesa, slatkih kremova. To samo ovde kod nas mrtva trka ko je veća konzerva. Te ne pravi se vako nego nako, te samo je sa mesom. Burek se na srpski prevodi kao gibanica ili savijača, tako da zovite kako oćete, po turski ili srpski, pita ko pita.
Marko
Cak i turci ga pored osnovnih verzija sa feta sirom ili mlevenom govedinom prave jos i sa spanacem, sa krompirom, sa krompirom i sargarepom...
I nije istina sto u Bosni kazu da je burek samo sa mesom i iskljucivo motan. U mnogo zemalja se burek slaze kao sto je specificno u nasim pekarama.
Mislim da jaaaako preterujemo sa tim "samo tako i nikako drugacije..." forama.
Зоран
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar