Kada nemate ideju šta da spremate, ovo može biti odličan izbor za bilo koji obrok.
Jelo je veoma ukusno.
Sastojci:
– 1 l povrtne supe
– 300 g pirinča
– 80 ml ulja
– 65 ml suvog belog vina
– 30 g rendanog parmezana
– 3 kašike maslaca
– 2 tikvice
– 1-2 čena belog luka
– so i biber
Priprema:
Zagrejte dve kašike ulja u većem tiganju. Dodajte naseckane tikvice i dinstajte ih nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, zatim izvadite tikvice.
Stavite u tiganj naseckani beli luk i dinstajte ga oko pola minuta, pa izvadite i stavite sa strane zajedno sa tikvicama.
Pripremite povrtnu supu u zasebnoj šerpi.
U tiganj stavite ostatak ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Dodajte pirinač, promešajte i pustite da se malo proprži, oko jedan minut.
Zalijte pirinač vinom i mešajte na umerenoj temperaturi minut do dva.
Kada vino ispari, smanjite temperaturu i dodajte trećinu pripremljene i zagrejane povrtne supe, pa promešajte.
Kako tečnost ispari, tako dodajte supu i mešajte. Da se pirinač skuva piće potrebno oko 20 minuta.
Sklonite pirinač sa šporeta i dodajte maslac, rendani parmezan, dinstane tikvice i beli luk. Posolite i pobiberite, po želji, pa promešajte.
Poslužite toplo.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar