Kremasti rižoto sa tikvicama, parmezanom i belim vinom

Kremasti rižoto sa povrćem i sirom se jednostavno priprema.
Kremasti rižoto sa tikvicama, parmezanom i belim vinom
Foto: Pixabay

Kada nemate ideju šta da spremate, ovo može biti odličan izbor za bilo koji obrok.

Jelo je veoma ukusno.

Sastojci:
 
– 1 l povrtne supe
 
– 300 g pirinča
 
– 80 ml ulja
 
– 65 ml suvog belog vina
 
– 30 g rendanog parmezana
 
– 3 kašike maslaca
 
– 2 tikvice
 
– 1-2 čena belog luka
 
– so i biber
 
Priprema:
 
Zagrejte dve kašike ulja u većem tiganju. Dodajte naseckane tikvice i dinstajte ih nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, zatim izvadite tikvice.
 
Stavite u tiganj naseckani beli luk i dinstajte ga oko pola minuta, pa izvadite i stavite sa strane zajedno sa tikvicama.
 
Pripremite povrtnu supu u zasebnoj šerpi.
 
U tiganj stavite ostatak ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Dodajte pirinač, promešajte i pustite da se malo proprži, oko jedan minut.
 
Zalijte pirinač vinom i mešajte na umerenoj temperaturi minut do dva.
 
Kada vino ispari, smanjite temperaturu i dodajte trećinu pripremljene i zagrejane povrtne supe, pa promešajte.
 
Kako tečnost ispari, tako dodajte supu i mešajte. Da se pirinač skuva piće potrebno oko 20 minuta.
 
Sklonite pirinač sa šporeta i dodajte maslac, rendani parmezan, dinstane tikvice i beli luk. Posolite i pobiberite, po želji, pa promešajte.
 
Poslužite toplo.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.