Saveti za spremanje mlevenog mesa

Kuvarica Mel Alafaci iz Brizbejna podelila je svojih sedam saveta za spremanje mlevenog mesa.
Saveti za spremanje mlevenog mesa
Foto: Pixabay
Prvo stavite mleveno meso u tiganj, bez ulja. Tiganj bi trebalo da bude zagrejan, tako da mleveno meso cvrči kada ga spustite, piše zadovoljna.rs.
Ne mešajte mleveno meso odmah. Trebalo bi da postane braon pre nego što počnete s mešanjem – i da zamiriše na roštilj. Za razbijanje grudvi mlevenog mesa treba koristiti plastičnu spatulu, ne drvenu varjaču.
Ako tako ispečete meso, nećete morati da koristite razne sosove da bi bilo ukusno. Ali, budite kreativni i probajte razne začine.
 
Kuvarica je takođe podelila svoj recept za najbolji bolonjeze sos za šest do osam ljudi. 
 
Biće vam potrebni mleveno meso, crni luk, beli luk, origano ili majčina dušica, šargarepa, stabljika celera, muskatni oraščić, maslinovo ulje, goveđa supa u kocki, seckani paradajz i pasata.
 
Počnite tako što ćete zagrejati tiganj, a zatim dodajte mleveno meso i ne mešajte dok ne porumeni.
 
"Znam da ste zabrinuti da ne zagori, ali pustite da mleveno meso porumeni", savetuje Mel.
 
Zatim lagano promešajte spatulom, pa dodajte iseckan crni i beli luk.
 
"Trebalo bi da ima dovoljno ulja iz mlevenog mesa. Ako ne, dodajte maslinovo ulje", dodaje kuvarica.
 
Onda dodajte začinsko bilje, muskatni oraščić, goveđu kocku, narendanu šargarepu i promešajte.
 
Na kraju dodajte seckani paradajz, povrće i pasatu i praktično ste gotovi. Smanjite vatru i pustite da se sve krčka, a zatim proverite ukus i sos je spreman za posluživanje.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće