Sastojci:
– 230g crne čokolade
– 6 jaja
– malo soli
– 125g maslaca
– 400g kesten pirea
– 2 kašike ruma
Za preliv:
– 100g crne čokolade
– 250ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite sneg od belanaca. U drugoj posudi umutite kesten pire i maslac.
U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i otopljenu čokoladu. Sve izmiksajte, pa u smesu dodajte i ostatak snega od belanaca.
Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu. Kolač pecite oko 45 munuta.
Nakon pečenja pustite da se ohladi. Imajte u vidu da ako čačkalicu stavite u sredinu kolača ona ne treba da bude sasvim čista kada je izvadite, jer kolač treba da ostane mekan.
Priprema preliva:
Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte je slatkom pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanile i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Dok je smesa još vruća prelijte je preko kolača.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Razum
Krca
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar