Na osnovu analize deset studija iz Evrope, SAD i Azije, koje su obuhvatile oko 1,4 miliona ljudi, naučnici su objavili izveštaj.
Istraživali su 18.822 slučaja raka pluća i otkrili da je konzumiranje jogurta i vlakana povezano sa smanjenim rizikom, piše N1 Zagreb pozivajući se na
Reader’s Digest.
Muškarci koji su jeli oko 85 grama jogurta svaki dan i žene oko 113 grama imali su 19 odsto manji rizik od razvoja raka pluća. Čak i konzumiranje malih količina jogurta može smanjiti rizik, pokazuju istraživanja.
Iako ovo istraživanje obećava, stručnjaci ističu da je potrebno uraditi više analiza jer su dokazi o povezanosti jogurta i vlakana i raka pluća ograničeni.
Jedenje/pijenje jogurta svaki dan definitivno ima zdravstvene prednosti. Jogurt je bogat kalcijumom, vitaminima B, vitaminom D i mnogim drugim hranljivim materijama. Preporučuju punomasni jogurt sa probioticima u koji možete dodati bobičasto voće ili med.
Jogurt može pomoći u poboljšanju zdravlja, ali stručnjaci napominju da je najbolja prevencija prestanak pušenja.
Komentari 2
NS
ST
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar