Ukoliko se odlučite za posudu od 5 litara, potrebno je odmeriti 200g soli i sipati u toplu vodu, te mešati dok se ne otopi.
Na ovaj način dobija se 4% rastvor soli, a ako je posuda manja, potrebno je napraviti razmeru.
U svakom slučaju, tek kada se so otopi, voda se presipa u bure. Postupak se ponavlja sve dok se bure ne napuni.
Prema informacijama sa stranice agroinfonet, u bure od 120 litara sa 60kg kupusa, staje 65 litara rastvora, za šta je potrebno 2,6kg soli. Stručnjaci ne preporučuju da se ukupna količina soli preruči odjednom u vodu.
Kupus je potrebno držati pod vodom, a možete se poslužiti ukrštenim letvicama.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 16
Cvetko
Znate šta
@Sale
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar