Recept za "beli bolonjeze sos"

Ukoliko vam je dosadio klasični bolonjeze sos, pogledajte recept za beli ragu, sa širokim rezancima.
Recept za "beli bolonjeze sos"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Po želji, kobasice možete zameniti pečurkama, a možete dodati i listiće žalfije.
Sastojci za beli ragu:
 
250 g tagliatella
250 g mlevene junetine
150 g sveže kobasice
100 g slanine
60 g celera
60 g šargarepe
60 g luka
1 čen belog luka
60 ml suvog belog vina
1 kockica maslaca
maslinovo ulje
1 dl mleka
1 grančica ruzmarina
2 lista lovora
voda ili bujon
parmezan
so, biber
Priprema:
 
Zagrejte ulje i maslac, pa dodajte prepolovljeni čen belog luka. Kad dobije boju, dodajte seckani celer i šargarepu, a zatim luk. Nakon deset minuta dodajte i ruzmarin, te lovorov list.
 
Naseckajte slaninu, pa je ubacite u tiganj s povrćem. Izvucite i meso kobasica iz omota, pa ga usitnite prstima i dodajte u tiganj zajedno s mlevenim mesom. Mešajte nekoliko minuta, pa izvadite lovor i beli luk i nalijte vinom.
 
Nakon što ispari alkohol, sipajte vodu ili bujon da meso bude pokriveno i kuvajte oko jedan sat. Pred kraj kuvanja dolijte mleko.
 
Skuvajte testeninu i poslužite je s umakom. Obilno pospite parmezanom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće