Recept uključuje mešenje kora, ali taj korak možete da preskočite ukoliko imate kore za gibanicu.
Pola kilograma brašna prosejati na dasku za mešenje, pa ga zamesiti kao za svaku pitu i oklagijom razviti kore kao za gibanicu.
Ispeći kore i ostaviti ih na stranu. Oljuštiti bundevu, očistiti od semena i istrugati.
U šerpi kratko ispržiti bundevu na masti. Posuti je šećerom i nastaviti mešanje, a kad bundeva omekša, ostaviti sa strane da se hladi.
Zasebno umutiti sedam žumanaca s malo šećera, izmešati žumanca s bundevom, a zatim dodati komad maslaca i ulupanu penu od sedam belanaca. Staviti sitnog šećera i cimeta po ukusu.
U ovako pripremljenu smesu od bundeve sipati malo mleka da se dobije masa srednje gustine.
Pleh ili tepsiju namazati mašću pa ređati kore, a zalivati ih maslacem. Preko kora poređati nadev od bundeve, zatim opet kore i tako dok se sav nadev ne utroši.
Završiti ređanje pečenom korom, koju treba dobro zaliti mlekom i izbosti viljuškom.
Ovu gibanicu od bundeve peći na umerenoj temperaturi, a služiti toplu, isečenu na komade i posutu šećerom, vanilom ili cimetom po želji.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar