Ali da li znate kako se te namirnice proizvode i šta se zaista nalazi u njima?
Količina kalorija u ovim proizvodima je svakako manja, ali se oni ne razlikuju od "običnih" proizvoda samo po sadržaju masti i kalorijama koje sadrže.
Kada se iz nekog proizvoda uklanja mast, uvećava se deo drugih komponenti. I to najčešće ugljenih hidrata.
Proces odvajanja masti iz hrane dovodi do to toga da hrana gubi deo svojih sastojaka, koji su pojedinim proizvodima potrebni kako bi se održali.
Zbog uklanjanja mlečnih masti može da dođe do gubitka vitamina u proizvodima.
Ne postoji naučni dokaz da su punomasni proizvodi štetniji za zdravlje od onih sa niskim procentom masnoće.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Borko
Dakle, ona koja je najštetnija po ljudsko zdravlje, jer se lepi za arterije i uzrokuje kardiovaskularne probleme, kancer i slične bolesti.
Zdravija je svinjska mast od margarina i putera.
Verujte, jer "light", ili dodaci u margarinu su samo da se namame naivni.
Otrov je isti.
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar