Ruska verzija Mekdonalsa Big Mek zamenila Big Hitom

Ruski obožavaoci Big Meka kojima ovaj hamburger nije dostupan otkako je Mekdonalds u martu zatvorio objekte u Rusiji, od sledeće godine će moći da uživaju u alternativnom hamburgeru - Big Hit.
Ruska verzija Mekdonalsa Big Mek zamenila Big Hitom
Foto: Pixabay
"Vkusno & tochka", ruski lanac restorana brze hrane u ponedeljak je objavio da će Big Hit na meniju biti dostupan od februara, a vraća se i proizvod sličan Mekdonaldsovom Hepi Milu pod nazivom "Kids' combo".
Mekdonalds je zatvorio svoje ruske restorane ubrzo nakon što je Moskva u februaru poslala desetine hiljada vojnika u invaziju na Ukrajinu.
Restorani su prodati lokalnom vlasniku licence, Aleksanderu Govoru, koji je novi brend predstavio u junu.
 
Izvršni direktor Oleg Paroev rekao je da je kompanija "Vkusno & tochka" sada uspešno prevladala sve probleme u lancu snabdevanja s kojima se u početku suočila i povećava svoj udeo na tržištu kojim tradicionalno dominiraju strani lanci.
 
Otkako je kupio Mekdonaldsove restorane brze hrane u Ukrajini, Govor je sklopio već uhodani posao s finskom kompanijom za pakovanje hrane, Huhtamaki, kao i logističku firmu, koja će se preimenovati u "Logistika & to je to".
 
Kazao je i da će lanac restorana "Vkusno & tochka" možda pokušati da pronađe partnera za proizvodnju dečjih igračaka za "Kids' combo", koji se trenutno prodaje s besplatnom knjigom.
 
"Vkusno & tochka" je u ponedeljak s proizvođačem mesa Miratorgom potpisao sporazum o izgradnji fabrike u 2023, koja će lanac snabdevati i prženim krompirićima.
 
Neki restorani "Vkusno & tochka" su početkom godine morali da izbace krompiriće s jelovnika zbog nestašice osnovne namirnice – krompira.
  • hm

    13.12.2022 13:23
    Meni ovo ne deluje kao da imaju svoje nesto, vec da kopiraju druge, tacnije zapad. Tako je bilo i kad sam ja bio tamo pre par godina, oni su vise amerikanizovani nego mi, jer bezobzira koliko su siromasni , tehnoloski su napredniji. Pa sad zamislite tek kakva smo mi rupcaga. A isti kalup, kao protiv zapada, a neguju se isti nacini zivota, iste platforme, iste tehnologije, odavno smo potrosacko drustvo. Na nasu zalost, mi smo od svih tih uticaja u najvecoj meri pokupili samo one primitivne oblike i to se lako zalepilo posle '90 na to materijalno i kulturno siromastvo. Turbo porno sovinizam umisljenih patriota koji su tim primitivnim nacinom izrazavanja, ironicno, unistili drzavu. Ocekujem komentare kako sam ja ustogljen i previse gradjanin jer ne mislim da je lupanje flasa o glavu uz silikonjare kultura, mozda sam i homoseksualac zbog toga. Ako ne volis da budes stoka, nesto nije u redu sa tobom, tako ide.
  • k

    13.12.2022 11:52
    ko se uopšte hrani tom instant hranom... svuda u svetu postoje mali restorani domaće kuhinje koji su odlični, a mac dobro posluži kao wc kad je frka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće