Sadrži jednostavne sastojke koje uglavnom svi imamo u svojoj kuhinji.
Za piroške je potrebno 40 grama brašna, 200 mililitara jogurta, kesica praška za pecivo, jedno jaje, 200 grama tvrdog sira, so i ulje za prženje.
PRIPREMA
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte.
U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt, a zatim izmrvite ili izrendajte sir.
Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili, a ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još jednu do dve kašike brašna.
Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem isecite pravougaonike.
U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola.
U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Joko
Дада
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar