Za ukusan početak dana: Piroške sa sirom
Donosimo vam jedan prilično jednostavan recept koji već sutra možete napraviti za ukusan početak dana - piroške sa sirom.
Sadrži jednostavne sastojke koje uglavnom svi imamo u svojoj kuhinji.
Za piroške je potrebno 40 grama brašna, 200 mililitara jogurta, kesica praška za pecivo, jedno jaje, 200 grama tvrdog sira, so i ulje za prženje.
PRIPREMA
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte.
U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt, a zatim izmrvite ili izrendajte sir.
Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili, a ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još jednu do dve kašike brašna.
Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem isecite pravougaonike.
U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola.
U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
"Chef" iz Novog Sada vam predstavlja smesu od rena za jačanje organizma ove zime
31.10.2024.•
1
Treba brinuti o zdravlju svakog dana, a uslugu svom organizmu možete da učinite tako što ćete jesti posebnu smesu od rena.
VIDEO: Jedna od najčešćih grešaka koju većina ljudi pravi kad prži hranu
31.10.2024.•
0
Znamo, pržena hrana nije najzdravija, ali s vremena na vreme joj ne možemo odoleti.
Taste Atlas: Svrljiški belmuž - "pastirsko" jelo sa sirom među najboljima na svetu
29.10.2024.•
4
Gastronomski sajt "Taste Atlas" uvrstio je svrljiški belmuž među najbolja jela sa sirom.
VIDEO: Mali, ali koristan savet - kako da u pet sekundi skinete koru sa kuvanog krompira
29.10.2024.•
1
Bilo da pravite pire krompir, kuvani krompir, knedle ili njoke, nema razloga da gulite jedan po jedan krompir, a zatim da ih stavljate da se kuvaju. Postoji znatno lakši i brži način.
Gazirana voda ne oštećuje zubnu gleđ
28.10.2024.•
0
Svi oni koji su do sada bili u dilemi da li je gazirana mineralna voda zdrava i ima li rizika od njenog konzumiranja, mogu da odahnu.
VIDEO: Italijani tvrde da je ovo jedini pravi način da se jedu špagete
28.10.2024.•
4
Špagete su mnogima omiljena testenina - a ako kojim slučajem niste iz Italije, velika je verovatnoća da ste ih do sada jeli na pogrešan način.
Klasični kolač na malo drugačiji način: Čupavci punjeni džemom od jagoda
27.10.2024.•
2
Ako želite da isprobate neki novi recept, a opet ne želite mnogo da rizikujete s različitim ukusima, svakako bi trebalo da isprobate čupavce punjene džemom od jagode.
Piletina, riba, povrće - evo koliko treba da traje mariniranje za najbolji ukus
27.10.2024.•
0
Mariniranje mesa, ribe ili povrća je neizostavan korak u pripremi jela koji donosi bogatstvo ukusa i sočnost.
Ukraden sir vredan 300.000 funti: Džejmi Oliver ima molbu za svoje pratioce
27.10.2024.•
0
Kuvar Džejmi Oliver pozvao je ljubitelje sira da pomognu policiji da uhvati osobe koje su prevarile jednu londonsku mlekaru za poznati engleski i velški čedar u vrednosti od više od 300.000 funti.
Koka-kola: Sokovi na tržištu Srbije se ne povlače, bezbedni su
26.10.2024.•
6
Proizvodi koje proizvodi, distribuira i prodaje kompanija Koka-kola HBC Srbija i Crna Gora su bezbedni za konzumiranje i ne povlače se sa tržišta, rečeno je u toj kompaniji.
Sarajevski ćevap i nevesinjski krompir: Bosna i Hercegovina zaštitila 20 regionalnih proizvoda
26.10.2024.•
3
Među 20 prehrambenih proizvoda koji su zaštićeni kroz program geografskih oznaka Bosne i Hercegovine našli su se i sarajevski ćevap, ekstra devičansko maslinovo ulje Hercegovine i nevesinjski krompir.
Obeležava se dan testenine, simbola italijanske kuhinje
25.10.2024.•
0
Širom planete danas se obeležava Svetski dan testenine, a Italija je neprikosnoveno na prvom mestu po proizvodnji, izvozu i konzumaciji paste, koja je simbol njene kulinarske tradicije.
"Chef" iz Novog Sada: Sok za jačanje imuniteta - brzo, jednostavno i zdravo
25.10.2024.•
1
Očekuje nas zima, a sa zimom dolaze i virusi pa je neophodno da ojačamo svoj imunitet, a ne postoji mnogo lakših i efikasnijih načina za to od svežeg, domaćeg soka.
Ipak će biti "Čvarkijade": Ukinuta vanredna situacija u Valjevu zbog afričke kuge svinja
22.10.2024.•
0
Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je odluku da se ukine vanredna situacija, koja je uvedena sredinom leta zbog prisustva afričke kuge svinja.
Nemačka picerija prodavala picu sa kokainom
22.10.2024.•
4
Nesvakidašnja situacija otkrivena je u pizeriji u Diseldorfu gde je vlasnik prodavao kokain kao jedan od priloga.
Da li su Evropljani opsednuti kafom: Prošle godine svaki građanin popio pet kilograma
21.10.2024.•
1
Proizvodnja kafe u Evropskoj uniji porasla je za 15 odsto u poslednjoj deceniji a svaki Evropljanin je 2023. godine konzumirao oko pet kilograma ovog napitka, objavio je Eurostat.
SZO: Upakovana hrana i pića treba da imaju lako čitljive nutritivne informacije
20.10.2024.•
1
Upakovana hrana i piće treba da imaju lako čitljive nutritivne informacije na prednjoj strani proizvoda kako bi pomogli potrošačima da donesu zdraviji izbor.
Volite Nutelu? Ona u početku uopšte nije bila tečni namaz
20.10.2024.•
0
Retki su oni koji ne vole Nutelu, a tako je tako još od šezdesetih godina prošlog veka.
Taste Atlas ima listu najboljih jela Srbije: Na prvom mestu specijalitet iz Novog Pazara
20.10.2024.•
4
Popularni gastronomski portal "Taste Atlas" objavio je novu listu najboljih jela Srbije.
VIDEO Njoke u obliku bundeve postale hit na društvenim mrežama: Evo i detaljnog recepta
18.10.2024.•
1
Sezona bundeva je u punom jeku i sigurni smo da znate hrpu recepata s bundevama, od supa do raznih soseva i kolača. Ipak, da li ste već probali da napravite njoke od bundeve u obliku bundeve?
"Chef" Milica iz Novog Sada: Kako da pripremite vrhunsku turšiju
17.10.2024.•
2
"Chef" Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, uključujući i one s čuvenim Mišelinovim zvezdicama, a sada za 021.rs predstavlja ukusne i zdrave recepte.
Komentari 2
Joko
Дада
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar