Ovo je recept za odličan ručak: Jednu mekšu glavicu slatkog kupusa od 1 kilogram očistite od spoljnjeg lista, pa nožem izdubite koren.
U lonac sipajte vodu i kad ona provri, posolite je i ubacite glavicu.
Kad je kupus mekan, izvadite glavicu iz vode, stavite je u cediljku i čekajte da se voda dobro ocedi.
Za to vreme praviti nadev: u šerpu staviti pola kilograma masnog sira, dodati četiri žumanceta, a zatim čvrsto ulupan sneg od četiri belanceta.
Sada olako izmešati svu masu.
U kalup, u kome će se kupus peći, staviti 50 grama maslaca ili masti, a može i ulja.
Glavicu kupusa metnuti u kalup tako da otvor na glavici gde je bio koren dođe odozgo, a svaki list ponaosob razviti tako da glavica dobije oblik ruže.
U svaku šupljinu između listova staviti nadev, a kada je sav kupus nadeven, preliti ga maslacem u kome su ispržene mrvice.
Zatim kalup staviti u rernu da se kupus dobro ispeče.
Prijatno!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar