Od sastojaka vam je potrebno kilogram patlidžana, 500 mililitara pasiranog paradajza, 400 grama mocarele, parmezan, so, biber i čili, sveži ili sušeni bosiljak, kao i maslinovo ulje.
Priprema
Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.
Nakon sat vremena ih ocedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite papirnim ubrusima.
Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i sa svake strane pecite oko dva minuta u dobro zagrejanom tiganju.
Mocarelu isecite na komadiće.
Paradajz stavite u manju posudu, pa dodajte so, biber, malo čilija i bosiljak.
Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dve kašike paradajza i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte par kašika paradajza, naseckanu mocarelu i pospite rendanim parmezanom.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude paradajz posut sirom.
Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar