Ali, da li ste znali da ga možete spasiti uz pomoć nekoliko trikova?
Sastojke koji neutrališu so dodajte pomalo, uz redovno probanje jela, kako biste znali da li ste preterali.
Šargarepa, luk ili krompir
Ako ste presolili supu, umak ili gulaš, u jelo dodajte jednu celu glavicu luka, šargarepu ili krompir, koji će lako "pokupiti" višak soli u obroku.
Limunov sok
On se takođe može koristiti za presoljenu supu, ali budite oprezni. Ovaj trik deluje samo ako ste dodali soli malo više od planirane, u suprotnom dobićete preslanu ili prekiselu supu.
Mleko, jogurt ili pavlaka za kuvanje
Presoljeno meso ili paprikaš takođe možete spasiti uz pomoć ovih namirnica. Kremasti mlečni proizvodi uspešno neutrališu slanoću jela.
Jabuka
Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu kako bi pokupila so, a potom je izvadite i bacite.
Voda
Uvek možete dodati vodu, ali ako vam je potrebno da jelo bude malo gušće, onda možete dodati bešamel sos.
Mocarela
Ako je u pitanju preslano povrće, kombinujte ga sa blagim sirom poput rikote ili mocarele, kako biste ublažili slan ukus.
Penušavo vino ili mineralna voda
Ako nemate vremena da popravljate jelo, poslužite ga uz penušavo vino ili mineralnu vodu. "Mehurići" će isprati slan ukus i omogući će vam uživanje u obroku.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar