Trikovi za zgušnjavanje sosa

Da se ne bi dešavalo da zbog toga bacate jelo, postoji nekoliko trikova koji ga mogu "spasiti".
Trikovi za zgušnjavanje sosa
Foto: Pixabay
Ima mnogo tehnika za zgušnjavanje soseva, pa tako, zgušnjavanje možete postići različitim vrstama brašna, kuvanim krompirom, mahunarkama i ostalim povrćem, kokosovim mlekom, maslacem, pavlakom, orašastim plodovima, pireom od paradajza, prezlama.
Ako se odlučite za brašno, potrebno ga je prvo razrediti u malo hladne vode pa dodati sosu, a zatim, na srednje jakoj vatri, neprestano mešajte dok se ne zgusne.
Ako dodajte kuvano povrće ili mahunarke, samo sitno iseckajte i dodajte u sos.
 
Mleko, maslac ili pavlaka se sipa direktno, samo imajte na umu da mogu da promene ukus sosu.
 
Zdrobljeni orašasti plodovi i prezle takođe pomažu u zgušnjavanju i daju više konzistencije svim vrstama variva.

Teme

sos
  • Nemanja

    13.01.2023 11:03
    Skrob
    A, nigde da se pomene najjednostavniji način koji uopšte ne menja ukus:
    Par kašikica skroba razmutiti u malo hladne vode i dodati ključajućem sosu - zgušnjavanje trenutno, bez grudvica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće