Ima mnogo tehnika za zgušnjavanje soseva, pa tako, zgušnjavanje možete postići različitim vrstama brašna, kuvanim krompirom, mahunarkama i ostalim povrćem, kokosovim mlekom, maslacem, pavlakom, orašastim plodovima, pireom od paradajza, prezlama.
Ako se odlučite za brašno, potrebno ga je prvo razrediti u malo hladne vode pa dodati sosu, a zatim, na srednje jakoj vatri, neprestano mešajte dok se ne zgusne.
Ako dodajte kuvano povrće ili mahunarke, samo sitno iseckajte i dodajte u sos.
Mleko, maslac ili pavlaka se sipa direktno, samo imajte na umu da mogu da promene ukus sosu.
Zdrobljeni orašasti plodovi i prezle takođe pomažu u zgušnjavanju i daju više konzistencije svim vrstama variva.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Nemanja
Par kašikica skroba razmutiti u malo hladne vode i dodati ključajućem sosu - zgušnjavanje trenutno, bez grudvica
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar