Ovo su najčešće guglani kolači i torte
Ovo je lista 10 torti i kolača koji se najčešće pretražuju na Guglu.
Foto: Pixabay
Pobedu je uverljivo odnela čokoladna torta. Drugo mesto zauzima Red Velvet (crvena baršunasta) torta, a treće mesto kolač od šargarepe. Kolač s bananom je na četvrtom mestu, a naopaka torta s ananasom, naročito popularna u Sjedinjenim Državama i Rusiji, zauzima peto mesto.
Švarcvald torta je na šestom mestu, torta sa sladoledom na sedmom, a kuglof na osmom mestu. Lemon Drizzle, kolač natopljen limunom, zauzeo je deveto mesto prema ukupnom broju mesečnih pretraživanja u celom svetu, a deseto mesto je pripalo torti Viktorija.
1. Čokoladna torta
Klasična torta napravljena od kakaa u prahu, brašna, šećera, jaja i mleka, često završena čokoladnom glazurom. Ova torta je obično okruglog oblika, iako nije pravilo, a može biti višeslojna ili jednoslojna.
2. Red Velvet torta
Ova je torta karakteristične crvene boje i pomalo kiselog okusa. Tradicionalno se priprema s kakao prahom i mlaćenicom i ima glazuru od krem sira. Sami birate da li će biti okruglog ili pravougaonog oblika, višeslojna ili jednoslojna.
3. Kolač od šargarepe
Kolač sa rendanom šargarepom često uključuje i suvo grožđe ili orahe, od začina se obično dodaje cimet, a torta se završava glazurom od krem sira.
4. Kolač od banana
Kolač od zgnječenih (pre)zrelih banana, brašna, šećera, jaja i ulja obično je začinjen aromom vanile i cimetom, a često i preliven šećernom ili glazurom od krem sira. Hleb od banane i kolač od banane su slični po tome što koriste zrele banane kao glavni sastojak, ali nisu ista poslastica. Kolač od banane je obično lakši i prozračniji od hleba od banana, a često je slojevit i obložen glazurom.
5. Naopaka ananas torta
Torta koja se priprema stavljanjem kriški ananasa i trešanja u karamelizovani šećer s maslacem na dno kalupa za tortu, a zatim prekriva smesom za kolač. Nakon pečenja se okrene naopako na tanjir kako bi voće završilo na vrhu.
6. Švarcvald torta
Ova klasična nemačka torta se sastoji od slojeva čokoladne piškote, šlaga i višanja. Nemojte da vas obeshrabri veći broj sastojaka jer je priprema zaista jednostavna.
7. Sladoled torta
Sladoled torta se po pravilu sastoji od slojeva sladoleda, piškote i čokoladne glazure. Zamrzava se cela i poslužuje hladna. Sladoled torte mogu biti različitih oblika i ukusa, u zavisnosti od toga koji kalup imate, ali i šta najviše volite kad su u pitanju sladoled i piškota.
8. Kuglof
Kuglof je kolač koji se peče u posebnom rebrastom kalupu koji mu daje karakterističan prstenasti oblik. Može se pripremiti s različitim dodacima, ali osnova je uvek otprilike ista, od brašna, šećera, jaja, mleka/jogurta i praška za pecivo.
9. Lemon Drizzle
Ovo je tradicionalni britanski kolač koji se obično poslužuje uz popodnevni čaj. Reč je o jednostavnom kolaču s dodatkom limunovog soka i rendane kore. Obično je preliven jednostavnom šećernom glazurom, a rezultat je lagan i sočan, ali i dovoljno sladak kolač s izraženim ukusom limuna.
10. Torta Viktorija
Ovo je još jedan klasični britanski desert koji se sastoji od dva dela mekane i prozračne svetle piškote, krema od maslaca i šećera (buttercream) i džema od bobičastog voća (jagode, maline). Obično je okruglog oblika i po vrhu se posipa šećerom u prahu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Zaštićen brend leskovačke ljutenice: Neka se spremi i leskovačka mućkalica
25.12.2024.•
0
Tradicionalna zimnica koja je mešavina ljute paprike i paradajza, poznatija kao ljutenica, zaštićena je i registrovana u evidenciji Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, preneo je RTS.
Pogledajte koje kombinacije sa kafom treba izbegavati: Alkohol i kafa nisu dobar spoj
25.12.2024.•
0
Kafa je omiljeni napitak mnogih ljudi, a za mnoge je nezamisliv dan bez nje.
Napravite domaće fritule: Recept za savršeno meke i mirisne novogodišnje grickalice
24.12.2024.•
0
Fritule su tradicionalna poslastica poreklom sa jadranske obale, poznata po svojoj jednostavnosti i neodoljivom ukusu.
Poslastičar napravio božićni kolač sa zlatnom folijom i Svarovski kristalima - kilogram 900 evra
24.12.2024.•
1
Poslastičar iz Pijemonta Dario Hartvig napravio je panetone sa Svarovski kristalima za božićne praznike.
Niste sigurni da li je ulje dovoljno zagrejano za prženje: Isprobajte trik sa čačkalicom
23.12.2024.•
0
Prženje hrane, bilo da ste iskusni ili kuvar početnik, ponekad može da postane pravi izazov.
Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom
22.12.2024.•
0
Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.
Samo jedan sastojak je dovoljan za bolji ukus i teksturu kuvanog krompira
22.12.2024.•
0
Krompir je neizostavan sastojak u gotovo svakoj kuhinji. Bez obzira na to pripremate li pire, pečeni ili prženi krompir, postoje trikovi koji vam mogu pomoći da postignete bolje rezultate.
Ne sadrže mnogo kalorija i zdrave su: Ovo su namirnice koje možete da jedete i u većim količinama
20.12.2024.•
1
Ne postoje namirnice koje nemaju kalorije, ali postoji hrana koja ima manje kalorija i koja našem telu donosi brojne zdravstvene prednosti i može da nam pomogne u gubitku prekomerne težine.
Pronađeni štetni sastojci u "Dubai čokoladi"
19.12.2024.•
6
U uzorcima tzv. Dubai čokolade uvezene u Nemačku pronađeno je mnogo štetnih sastojaka, saopštilo je ministarstvo potrošača savezne države Baden-Virtemberg.
Ideja za posni ručak: Evo kako da napravite pijanog šarana
17.12.2024.•
1
Pijani šaran je bez ikakve dileme kralj svake posne slavske trpeze.
Da zasladi i dušu zagreje: Ovo je recept za pikantnu toplu čokoladu
16.12.2024.•
0
Topla čokolada je jedan od omiljenih zimskih napitaka, koji se često vezuje za praznike i ušuškanu kućnu atmosferu dok je napolju hladno.
Čaša sakea napravljenog u svemiru mogla bi da košta pola miliona dolara
15.12.2024.•
0
Japanski proizvođač sakea odlučio je da ode tamo gde nijedan proizvođan do sada nije otišao - u svemir.
Najbolja karbonara zahteva samo šest sastojaka
15.12.2024.•
0
Iako popularna, mnogi karbonaru pogrešno pripremaju.
VIDEO: Palačinke u supi - jelo koje Italijani jedu za praznike
15.12.2024.•
0
Marko je Italijan koji živi u Njujorku, a na svojim društvenim mrežama često deli interesantne italijanske recepte, među kojima je i ovaj za jelo koje se u njegovoj regiji često jede za praznike.
Trik šefice restorana sa Mišelinovom zvezdicom: Kako napraviti savršeni britanski "čips"
14.12.2024.•
0
Nortkout u Lankaširu u Engleskoj ponosi se jednom Mišelinovom zvezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema izboru putnika na Tripadvisor-u.
Glavni saveznik posnih jela: Evo kako da napravite majonez bez jaja
12.12.2024.•
3
Posni majonez jedan je od onih recepata koje najviše guglamo tokom perioda posnih slava, budući da većina ukusnih predjela sadrži upravo ovaj sastojak.
Nakon rekordnog skoka cena kafe: Najveće pržionice u Brazilu planiraju isto i za sledeću godinu
12.12.2024.•
2
Najpopularnije pržionice kafe u Brazilu, uključujuci "JDE Peet's", jednu od najvećih svetskih kompanija u toj oblasti, nameravaju da povećaju cene početkom sledeće godine.
"Taste Atlas" objavio listu najboljih kuhinja sveta: Srbija visoko rangirana
11.12.2024.•
4
Popularni gastro vodič "Taste Atlas" objavio je godišnju listu 100 najboljih kuhinja sveta, a srpska kuhinja se plasirala na visoko 15. mesto.
VIDEO Ovo su dva recepta za čokoladne šišarke: Jednostavno, a jeftino
10.12.2024.•
0
Desert u obliku šišarki oduševio je prošle godine korisnike društvenih mreža, a s obzirom na to da se bliže novogodišnji praznici, donosimo recept.
Da vam se pirinač ne lepi za šerpu: Isprobajte ove jednostavne metode
08.12.2024.•
0
Pirinač je nezaobilazan sastojak mnogih jela širom sveta, a njegova svestranost čini ga omiljenim u mnogim kuhinjama.
Novi spisak nematerijalne baštine Uneska: Japanski sake, austrijska jabukovača i bačve iz Gvatemale
05.12.2024.•
3
Unesko je priznao japanski drevni proces kuvanja sakea kao "nematerijalnu kulturnu baštinu" za koju se proizvođači nadaju da će probuditi globalno zanimanje za to tradicionalno pirinčano vino.
Komentari 2
TulipanNijedna nije
Lisa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar