To je prva pekara u ovoj zemlji koja se odlučila na proizvod od insekata i nalazi se u Torinu, prenosi
N1.
Kako navode, u pitanju je tradicionalni recept za hleb, samo što se dodaje brašno od cvrčaka, kako bi se dobio "super proteinski hleb".
"U eksperimentalnoj smo fazi sa brašnom od cvrčaka", kaže Enriko Murdoko, koji navodi da je, kako kaže, namena nutritivne prirode.
Navodi da bi želeli da kreiraju tri proizvoda namenjena onima kojima je takva vrsta proteina potrebna - na primer sportistima, onima koji drže dijete sa malo ugljenih hidrata, onima koji ne smeju mnogo šećera…
"Sarađivaćemo sa nutricionistom. Proizvodi će biti dostojna zamena za meso u dijetama. Neće zameniti karbonaru ili lazanje, čak i ne mora to da učini", kaže ovaj pekar iz Torina koji eksperimentiše sa proizvodima od brašna od cvrčaka.
Kako dodaje - tradicija će i dalje biti tradicija, ali proteinske pločice svakako nisu deo nje. Ističe da su još u fazi eksperimetisanja, pre svega jer se takvo brašno ne proizvodi u Italiji.
Komentari 3
Međutim
Cubi
Sremac
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar