Najpogodnija opcija za konzumiranje za užinu jeste kuvano jaje.
Neka istraživanja sugerišu da ljudi ne konzumiraju dovoljno hrane koja sadrži holin, uprkos tome što je to bitan nutrijent. Holin čini brojne pozitivne stvari za telo, od sinteze DNK i regulacije ekspresije gena do stvaranja neurotransmitera poznatog kao acetilholin, koji je neophodan za raspoloženje, pamćenje, kontrolu mišića i druge funkcije nervnog sistema.
Holin takođe pomaže u uklanjanju štetnog LDL holesterola iz tela, jer pomaže u stvaranju materije koja razgrađuje holesterol u jetri. Nedostatak dovoljne količine holina u vašoj ishrani mogao bi potencijalno uzrokovati taloženje LDL-a u ovom organu.
Prema FoodData Central USDA- e, jedno veliko tvrdo kuvano jaje sadrži 147 miligrama holina, što ga čini drugim najbogatijim izvorom hranjivih materija. Nacionalni institut za zdravlje kaže da je prosečnom odraslom muškarcu potrebno oko 402 miligrama holina dnevno, dok je ženama potrebno oko 278 miligrama.
Osim holina, tvrdo kuvana jaja dobar su izvor proteina i vitamina, uključujući A, D, E, K i nekoliko vitamina B.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Vlada
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar