Ostalo vam je mesa i jaja nakon Uskrsa? Evo kako možete da ih iskoristite...

Ukoliko vam je nakon uskršnjih praznika ostao višak kuvanih jaja, mesa i drugih namirnica, na pravom ste mestu.
Ostalo vam je mesa i jaja nakon Uskrsa? Evo kako možete da ih iskoristite...
Foto: Pixabay
Savet broj jedan je da nikako ne bacate hranu, već od ostataka napravite nova jela, piše Večernji.hr

Sa jaja možete da uklonite ljusku, i jednostavno ih usitnite i napravite salatu uz dodatak špargli, paradajza, kukuruza, komadića mesa i testenine po izboru. 

Od ostataka šunke možete da napravite slane palačinke, tako što ćete da ih nafilujete i narendanim sirom, smotate i prelijete pavlakom za kuvanje.
 
Ovo jelo potrebno je da pečete 15-ak minuta na 200°C. Nakon toga, spremno je za serviranje.
 
Ako vam je ostalo pečenog ili kuvanog krompira, napravite krokete. Krompir usitnite, dodajte brašno, prezlu, jaje, mleko i začine. 
 
Oblikujte krokete i pržite ih u ulju ili ispecite u rerni ako želite malo zdraviju verziju.
  • Bb

    16.04.2023 19:19
    Bb
    Kako kome! Velika skupoća i siromaštvo je u narodu,tako da retko kome je ostalo viška ili je razvuko….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće