Dok tražite načine da se rashladite, mi vam nudimo jedno od "rešenja".
Domaći sladoled će vas osvežiti i zgodno je da ga uvek imate u frižideru. Recept za ovu poslasticu ima
Coolinarika.
Šta vam je sve potrebno:
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
100 g šlaga (ili 3-4 kesice)
oko 300 ml mleka za šlag
+ sastojci za ukuse po želji
Priprema
Umutiti najpre šlag sa hladnim mlekom i ostaviti sa strane.
U drugoj činiji ulupati belanca, dodati šećer i kada očvrsne - umutiti i žumanca. Na kraju ručno umešati pavlaku, pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko činija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom, da se sastojci sjedine.
Za čokoladu: 2 kašike kakaoa i 3 štangle otopljene čokolade.
Za vanilu: 2-3 kesice vanil šećera.
Za lešnik: 1 kašičica kakaoa i malo sitno seckanog lešnika.
Za keks: mleveni keks po želji.
Za punč: malo ruma i malo sitno seckanog suvog grožđa.
Za voćni: aromu voća po zelji ili malo ispasiranog voća.
Za kikiriki: malo seckanog neslanog kikirikija.
Poslužiti hladno i preliveno čokoladnim prelivom.
Komentari 2
Vera
Mirka
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar