Slavni kuvar zabranio veganima ulazak u svoj restoran
Poznati kuvar Džon Mauntin zabranio je veganima ulazak u svoj restoran nakon što je nezadovoljna mušterija pokrenula internet raspravu između mesojeda i onih koji ne jedu meso.
Foto: Pixabay
Slavni kuvar rođen je u Velikoj Britaniji, a sada vodi restoran "Fyre" u Konoliju u Australiji. Na naslovnice je dospeo 2012. godine kada je opsovao kvara Makusa Veringa s Mišelinovom zvezdicom koji mu je dao ocenu 2 od 10 za riblje jelo u emisiji "Great British Menu".
Poznati kuvar na Fejsbuk stranici restorana nedavno je postavio obaveštenje.
"Nažalost, svim veganima je zabranjen ulazak u 'Fyre' (zbog razloga vezanih uz mentalno zdravlje). Zahvaljujemo vam na razumevanju", stoji u obaveštenju.
Mauntin je izjavio da je taj potez podstaknut sporom s jednom devojkom.
"Devojka mi se obratila i rekla da dolazi u restoran i pitala postoje li veganske opcije. Rekao sam da ću joj udovoljiti, rekao sam da imamo njoke, povrće... I to je bilo to."
Međutim, kuvar je rekao da je zaboravio na zahtev žene jer je bio zauzet oko privatne zabave. Njegov pomoćni kuvar tada je odbrusio Mauntinu zato što im "nije rekao za mušteriju veganku."
Nezadovoljna mušterija požalila se australijskim medijima.
"Moja jedina opcija je bilo jelo od povrća. Bilo je u redu, ali ne s tim punjenjem. I bila sam šokirana kad mi je to naplatio 32 dolara. Mislim da je danas neverovatno važno da restorani mogu da ugoste svakoga, a ako nemaju opciju veganskih obroka, to pokazuje vaše nedostatke kao kuvara. Nadam se da ću videti neka poboljšanja u vašem jelovniku jer već neko vreme živim u Konoliju i videla sam mnoge restorane u toj zgradi kako se otvaraju i zatvaraju, a nijedan od njih ne potraje. Ako ne shvatiš na vreme, ne verujem da će tvoj restoran biti taj koji će uspeti", obratila se kuvaru.
Kuvar joj je odgovorio: "Što se tiče vegana/vegetarijanaca koji su u vrlo maloj manjini, posebno u severnim predgrađima, pokušavam da uslužim sve druge. Hvala na negativnoj recenziji... Slobodno podelite svoje usrano iskustvo i radujem se što vas više neću videti. Kako detinjasto. Vi i svi vaši veganski prijatelji možete otići i uživati u jelima na drugom mestu. Sada vam je zabranjen ulazak", rekao je.
Mauntin je rekao da je restoran preko noći preplavljen negativnim Gugl recenzijama s jednom zvezdicom nakon njihove javne rasprave.
"Počeli smo da dobijamo sve ove negativne kritike bez ijednog komentara, što stvarno šteti poslu. Je**ni vegani, ozbiljno... Ja sam završio njima. Na kraju dana, to nije ono što želim da učinim, ali oni mogu da odj*u", rekao je.
Međutim, ljudi koji podržavaju njegov stav, uključujući i one koji nisu posetili restoran, počeli su da daju restoranu Gugl recenzije s pet zvezdica.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Kupine iz Srbije povučene sa tržišta Švedske i Danske zbog norovirusa
21.11.2024.•
2
Švedska povlači sa tržišta kupine poreklom iz Srbije zbog prisustva norovirusa, objavio je RASFF evropski sistem za brzo uzbunjivanje i obaveštavanje o hrani.
Puterasti ovčiji sir iz Portugala proglašen za najbolji na svetu
20.11.2024.•
3
Portugalski specijalitet "puterasti ovčiji sir" (Queijo de Ovelha Amanteigado) proglašen je najboljim sirom na svetu.
Ovo je trik "3:1" za savršeno skuvan pirinač
18.11.2024.•
1
Za idealano skuvan pirinač koji se ne lepi važno je da na jednu šolju pirinča u šerpu sipate tri šolje vode a u to možete dodati i koju kap soka od limuna.
Nekoliko razloga: Zašto je dobro piti gaziranu vodu?
18.11.2024.•
0
Postoji više razloga zbog kojih je dobro piti gaziranu vodu.
Naučnici otkrili koja vrsta kafe se povezuje s rakom, a koja je najzdravija
17.11.2024.•
6
Instant kafa najčešći je izbor kafopija u Evropi, ali stručnjaci upozoravaju da prekomerno konzumiranje takve kafe može povećati rizik od nekih vrsta raka.
Danas je Svetski dan baklave - sastojci se razlikuju od regiona do regiona
17.11.2024.•
0
Svetski dan baklave obeležava se 17. novembra.
Ponovo pokrenuta proizvodnja "Plazme", ali u smanjenom obimu
15.11.2024.•
16
Kompanija "Bambi" saopštila je večeras da je u fabrici u Požarevcu u smanjenom kapacitetu započela proizvodnju keksa "Plazma", nakon požara koji se u junu dogodio u tom pogonu.
"Chef" iz Novog Sada vam otkriva tajnu hrskavih krompirića
14.11.2024.•
0
Hrskavi krompirići su omiljena poslastica mnogih ljudi, a koja je tajna u dobijanju hrskave teksture, otkriva vam "Chef" Milica Petrušić koja za 021 predstavlja ukusne recepte.
Kako da vam palačinke više ne budu žilave: Pogledajte koji sastojak treba da dodate
13.11.2024.•
2
Palačinke su jelo koje gotovo svi obožavaju, bez obzira na to da li su slane ili slatke. Uvek su poželjne, bilo da ih pripremate za doručak, užinu ili neku specijalnu priliku.
Beli tartuf težak skoro kilogram prodat za 140.000 evra
13.11.2024.•
0
U Albi, u dvorcu Grincane Kavour, održana je 25. svetska aukcija belih tartufa.
Da li ste probali hačapuri: Tradicionalni gruzijski hleb sa sirom
12.11.2024.•
2
Hačapuri je tradicionalno gruzijsko jelo koje se sastoji od hleba punjenog sirom, a često uključuje i jaje i puter.
Spisak 10 najboljih peciva na svetu prema Taste Atlasu: Od mantija do kroasana
12.11.2024.•
0
Gastro vodič Taste Atlas objavio je snimak koji predstavlja listu od 10 najboljih peciva sveta, a zanimljivo je da je bosanski burek na 10. mestu, dok su prvu poziciju zauzele novopazarske mantije.
VIDEO Volite soja sos? Evo kako se on zapravo pravi - proces podrazumeva i buđ
12.11.2024.•
1
Azijska hrana sve je popularnija i kod nas i sve više ljudi priprema azijska jela kod kuće, a neizostavan dodatak mnogim takvim jelima je soja sos.
VIDEO: Ljudi putuju hiljadama kilometara kako bi probali ovu viralnu hranu
10.11.2024.•
0
Nije neuobičajeno da na osnovu hrane biramo koji ćemo grad ili državu posetiti.
Pogledajte kojih pet neobičnih dodataka širom sveta stavljaju na picu: Od banane do ribe
08.11.2024.•
0
Pica u drugim zemljama može izgledati sasvim drugačije nego u vašoj lokalnoj piceriji. Sir, feferoni i masline su među standardnim dodacima za picu širom sveta.
"Chef" Milica iz Novog Sada: Medeno kestenje za bolje varenje i bolji rad srca
07.11.2024.•
0
"Chef" Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, uključujući i one s čuvenim Mišelinovim zvezdicama, a sada za 021.rs predstavlja ukusne i zdrave recepte.
Japanska pića sake i šoču Unesko će uvrstiti na listu svetske kulturne baštine
05.11.2024.•
0
Savetodavni odbor Uneska preporučio je da se japanska tradicionalna veština pravljenja alkoholnih pića sake i šoču uvrste na listu nematerijalne kulturne svetske baštine.
Lanac brze hrane "Taco Bell" stiže u Srbiju: Ljubiteljima košarke poznat i zbog Nikole Jokića
03.11.2024.•
2
Američki lanac brze hrane inspirisan meksičkom kuhinjom "Taco Bell" uskoro stiže u Srbiju.
"Koka-kola" dostupnija i jeftinija od vode u Meksiku: Tretira se kao božanstvo, piju je čak i bebe
03.11.2024.•
4
Stanovnik meksičke države Čijapas pije neverovatnih 821,2 litara koka-kole godišnje, što je otprilike 32 puta više od svetskog proseka.
"Chef" iz Novog Sada vam predstavlja smesu od rena za jačanje organizma ove zime
31.10.2024.•
2
Treba brinuti o zdravlju svakog dana, a uslugu svom organizmu možete da učinite tako što ćete jesti posebnu smesu od rena.
VIDEO: Jedna od najčešćih grešaka koju većina ljudi pravi kad prži hranu
31.10.2024.•
0
Znamo, pržena hrana nije najzdravija, ali s vremena na vreme joj ne možemo odoleti.
Komentari 7
nullroute
hh
Slobodan
to za mene nije profesionalni kuvar i zasluzuje losu ocenu..
I da nije vegan, ako je zaboravio i doneo pogresnu hranu dovoljno je neprofesionalno!!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar