Iako neće biti kraljevske zdravice ni raskošnog ambijenta Dvorane ogledala Versaja, gosti će uživati u jelima kakva su bila posebno pripremljena za britanskog kralja.
Gost će morati da, bez pića, plati 275 funti (318 evra) za jela od jastoga, živine iz Bresa u Francuskoj i za desert, kolač na bazi belanaca sa malinama.
Francuski majstori kulinarstva An-Sofi Pik i Janik Aleno će ponuditi ta jela u svom nagrađivanom restoranu "Pavyllon" u Londonu.
Predjelo će kao u Versaju biti plavi jastog sa tortom od rakova sa diskretnim velom seckanih badema i gela od mente.
Glavno jelo je piletina sa sosom od kukuruza, sve ukrašeno zapečenim vrganjima.
Desert je poseban kolač na bazi belanaca, ukrašen malinama sa sorbeom od ruže i likerom.
Jelovnik je pažljivo izabran i dogovoren između Jelisejske i Bakingemske palate za prijem u Versaju koji je 20. septembra francuski predsednik Emanuel Makron priredio kralju i njegovoj supruzi.
Na prijemu su bili i Mik Džeger, Hju Grant i Šarlot Genzbur.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar