Kompanija Bambi je u opširnom odgovoru Efektivi objasnila šta je u pitanju.
Upitana da li je menjana receptura za "Plazma" keks, kompanija Bambi je navela da je "Plazma" danas malo modernija, ali da je receptura ostala ista u odnosu na 1967. godinu kada je počela proizvodnja.
"Deklaracija na redizajniranom pakovanju je usklađena sa novim podzakonskim propisima i izmene se odnose na nove smernice prilikom navođenja podataka u nutritivnoj tabeli", kažu iz Bambija.
Dodaju da se tim stručnjaka svakodnevno bavi striktnom kontrolom ulaznih materijala, sastojaka, procesnih parametara, poluproizvoda, a u akreditovanim laboratorijama se analiziraju sirovine koje su podložne falsifikovanju, kao što su med i puter.
Ipak, priznaju da može doći do razlike u ukusu, što objašnjavaju "senzornom karakteristikom same sirovine, poput brašna, čiji je visoki udeo u recepturi, a na koju mogu da utiču sezonske prilike tokom uzgoja i same žetve".
Dodaju da "potrošači sa visokom osetljivošću senzornih čula" mogu da osete razliku.
Komentari 13
na ja
Miloš
JANA
Npr. "jaffa keks" ni nalik nekadašnjem, o čokoladama da ne pričam, sve puno šećera i aditiva, bazne sirovine koje su značile kvalitet, nestale su.
I naravno, čuvena umanjena pakovanja koja od nas prave maloumnike.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar