Sastojci:
4 kašike putera
2 glavice crnog luka, sitno iseckane
1 kašika seckanog peršuna
900 g mlevenog mesa
2 konzerve (po 450 g) celih oljuštenih paradajza
1 kašika italijanskog začina
so i biber po ukusu
2 kašike brašna
1 i po šolja mleka
1 umućeno jaje
1/2 šolje narendanog čedar sira
4 krompira, oljuštena i tanko iseckana
Priprema:
Ugrejte rernu na 190 stepeni. Namastite veliku vatrostalnu posudu.
Zagrejte dve kašike putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dinstajte luk i peršun dok luk ne omekša i postane staklast. Povećajte temperaturu, dodajte meso i dinstajte dok ne postane ravnomerno smeđe. Ocedite višak masnoće i stavite sa strane.
U velikoj činiji, kombinujte paradajz, italijanski začin, so i biber. Iseckajte paradajz i dobro promešajte sa začinima. Stavite sa strane.
U šerpi na srednjoj vatri, istopite 2 kašike putera. Umešajte brašno dok ne postane glatko. Mutite zajedno mleko i jaje, zatim postepeno umutite u smesu sa brašnom. Kuvajte, neprestano mešajući, dok ne postane gusta i glatka. Sklonite sa vatre i umešajte sir.
U vatrostalnoj posudi, stavite 1/3 tanko iseckanih krompira na dno, prekrivajući što je bolje moguće. Prekrijte polovinom mešavine mesa, a zatim polovinom mešavine paradajza. Ponavljajte slojeve, završavajući slojem krompira. Ravnomerno nanesite sos od sira preko vrha.
Pokrijte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar