Da li je ispiranje mesa vodom dovoljno da spreči trovanje hranom?

Jeste li se ikada zapitali da li je praksa ispiranja mesa dovoljna da sprečite rizik od trovanja hranom?
Da li je ispiranje mesa vodom dovoljno da spreči trovanje hranom?
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sirovo meso, živina i riba mogu biti kontaminirani štetnim bakterijama i virusima koji dovode do trovanja hranom.
 
Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozoravaju da ispiranje mesa običnom vodom ne uklanja patogene.
Zapravo, ispiranje mesa može predstavljati dodatni rizik za zdravlje jer se bakterije šire na druge površine i hranu koja će se jesti sirova, poput voća ili salate.
 
Istraživanja su pokazala da ispiranje mesa sirćetom ili limunovim sokom smanjuje broj bakterija u poređenju s ispiranjem vodom. 
Dakle, voda ni u kom slučaju nije dovoljna kako biste se zaštitili od opasnosti.
 
Imajte na umu da morate i detaljno očistiti površinu na kojoj pripremate meso i dobro ga ispeći na visokoj temperaturi.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

meso

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.