Bogat ukusom i neodoljivom teksturom, takav slatkiš odličan je za svaku priliku, ali i za iznenadne goste, budući da može lako da se pripremi.
Šta vam sve treba?
Za koru:
2 šolje brašna
1 i 3/4 šolje šećera
3/4 šolje kakao praha
1 i 1/2 čajne kašičice praška za pecivo
1 i 1/2 čajne kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
2 jaja
1 šolja mleka
1/2 šolje biljnog ulja
2 čajne kašičice vanilin šećera
1 šolja ključale vode
Za fil:
200g tamne čokolade
1 šolja slatke pavlake
Za glazuru:
150g tamne čokolade
1/2 šolje slatke pavlake
Priprema kore:
Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodati ulje i vanilu, pa dobro sjediniti.
Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Postepeno dodavati suve sastojke u mokre, uz dodavanje mleka.
Na kraju, polako dodati ključalu vodu i sve dobro sjediniti. Smesu izliti u dve podmazane i pobrašnjene tepsije za tortu.
Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30-35 minuta.
Priprema fila:
Otopiti tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta.
Dodati otopljenu čokoladu u pavlaku i sve dobro sjediniti. Fil naneti između ohlađenih kora.
Priprema glazure:
Otopiti tamnu čokoladu i slatku pavlaku zajedno, povremeno mešajući. Glazuru naneti preko fila i ravnomerno je rasporediti.
Ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne pre sečenja. Po želji, ukrasiti je narendanom čokoladom, šlagom ili voćem.
Uživajte u ukusnoj čokoladnoj torti!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar