Savetuje i da glavne obroke ne treba čekati "praznog stomaka".
Kako se navodi, prazničnu trpezu obično čini jaka hrana bazirana na pečenju, rolatima, salatama sa majonezom ili pavlakom, kolačima sa čokoladom, a često je prisutan i alkohol.
"Ne možemo očekivati da na prazničnoj trpezi svinjsko meso zameni manje masno pileće meso ili da salate sa majonezom ili pavlakom zamene sezonske salate. Ipak, i ova hrana može da se nađe na trpezi uz hranu koja je tradicionalno zastupljena. Uz salatu sa majonezom možemo pojesti i zelenu salatu, a pored čokoladnih kolača možemo pojesti i one sa voćem i na taj način možemo učiniti prazničnu trpezu malo zdravijom", navodi se u saopštenju.
Ističe se da je greška praznični ručak ili večeru čekati "praznog stomaka", jer ako se preskoče doručak i ručak čovek je gladan i sigurno neće biti umeren u jelu.
"Umesto da odaberemo manje količine nekoliko jela, mi ćemo se prejesti i naredni dan ćemo dočekati sa osećajem težine i nadutosti u stomaku", dodaje se u saopštenju.
Ističe se da praznični period ne bi trebalo da bude izgovor za neumerenost u hrani.
Navodi se da zimski period sa sobom nosi brojne izazove, jer je u tom periodu smanjena fizička aktivnost, manji je unos svežeg voća i povrća, a obroci su često kaloričniji.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Ц
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar