Koliko dugo mleveno meso može da bude zamrznuto?

Tek kupljeno mleveno meso u frižideru može stajati dan, najviše dva, pa bi najbolje bilo, ako ne planirate da ga potrošite u tom periodu, da ga zamrznete.
Koliko dugo mleveno meso može da bude zamrznuto?
Foto: Pixabay
Međutim, koliko dugo ono može ostati u zamrzivaču?
 
Uobičajena vrsta mlevenog mesa je mlevena govedina, ali mnoge druge vrste mesa se pripremaju na sličan način, uključujući svinjetinu, teletinu, jagnjetinu, kozje meso i živinu. Mleveno meso je vrlo često u upotrebi pa je važno znati koliko dugo ga možete čuvati zamrznutog.
Ako je termički obrađeno i pravilno skladišteno, meleveno meso može da bude zamrznuto dva do tri meseca i ukus se neće toliko jako menjati.
 
Takođe, važno je i kako je meso spakovano. Ako je u originalnom pakovanju, može stajati do dve nedelje, a ako planirate da ga držite duže od toga, bilo bi dobro da to pakovanje omotate folijom ili ga stavite u kesu za zamrzavanje.
Gubitak vlage jedan je od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, tvrde iz U.S. Department of Agriculture (USDA), čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni tamo ne može stajati doveka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće