Sa sočnim prokeljem obogaćenim aromama belog luka, maslinovog ulja i parmezana, ovaj jelo će sigurno postati omiljeni dodatak vašem jelovniku.
Šta vam sve treba?
500 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica suvog origana
1/2 kašičice crvene ljute paprike (opciono)
1/2 šolje rendanog parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
Očistite prokelj, odstranite tvrde delove stabljike i prepolovite ih.
U velikoj šerpi, prokuvajte vodu i dodajte malo soli. Kuvajte prokelj u ključaloj vodi 3-5 minuta, samo da omekša. Zatim ga ocedite.
Na srednje jakoj vatri, u velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte sitno iseckan beli luk i propržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte kuvani prokelj u tiganj, posolite, pobiberite, dodajte origano i promešajte sve sastojke da se dobro sjedine.
Prebacite prokelj u pleh za pečenje i ravnomerno ga rasporedite.
Po vrhu pospite rendanim parmezanom.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 15-20 minuta ili dok prokelj ne postane zlatno smeđ.
Poslužite toplo i uživajte u zdravom obroku!
Ovaj recept možete prilagoditi prema ličnom ukusu dodajući začine ili sastojke po želji. Možete narendati sir preko, dodati soja sos, a jesti ga kao prilog uz meso.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar