Možete je poslužiti kao glavno jelo uz dodatak tostiranog hleba ili kao predjelo uz svežu zelenu salatu.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 krompira, oljuštena i iseckana na kockice
1 tikvica, iseckana na kolutove
1 šolja graška (svežeg ili smrznutog)
1 šolja karfiola, razdvojenog na male cvetove
6 šolja povrćnog bujona ili vode
So i biber po ukusu
Sveže začinsko bilje po želji (npr. peršun, bosiljak, majčina dušica)
Sok od 1 limuna (po želji, za dodatnu svežinu)
Priprema:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni i beli luk i dinstajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte iseckane šargarepe, krompir, tikvicu, grašak i karfiol u lonac. Promešajte i dinstajte nekoliko minuta.
Prelijte povrće povrćnim bujonom ili vodom tako da sve bude potpuno prekriveno. Pustite da provri.
Smanjite vatru i pustite da supa lagano krčka dok povrće ne omekša, otprilike 15-20 minuta.
Kada je povrće skuvano, sklonite lonac sa vatre. Začinite solju i biberom po ukusu. Po želji, možete dodati sveže začinsko bilje poput peršuna, bosiljka ili majčine dušice za dodatni ukus.
Ako želite, dodajte sok od limuna za svežinu. Promešajte.
Poslužite toplu prolećnu supu i uživajte!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar