Sočno i brzo: Piletina sa tikvicama za ručak ili večeru

Uz mirisne note belog luka i bogate arome začina, ovaj recept za kockice piletine sa tikvicama donosi jednostavno, ali ukusno jelo koje će oživeti vašu kuhinju.
Sočno i brzo: Piletina sa tikvicama za ručak ili večeru
Foto: Pixabay
Sveži sastojci, poput sočnih pilećih komadića i hrskavih tikvica, kombinuju se sa začinima i limunovim sokom kako bi stvorili savršeno izbalansiran obrok.
 
Ovo jelo je ne samo ukusno, već i jednostavno za pripremu.
Šta vam sve treba?
500g pilećeg filea, isečenog na kockice
2 tikvice, isečene na kolutove
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, isečena na kockice
So i biber po ukusu
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušenog bosiljka
Sok od pola limuna
Parmezan (opciono, za posipanje)
 
Kako se sprema?
  • Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i pržite ga dok ne zamiriše.
  • Dodajte pileće kockice u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana. To obično traje oko 5-7 minuta.
  • Dodajte crvenu papriku i tikvice u tiganj. Nastavite sa prženjem dok povrće ne omekša, otprilike još 5-7 minuta.
  • Začinite smesu solju, biberom, origanom i bosiljkom po ukusu. Dodajte sok od limuna i dobro promešajte sve sastojke.
  • Kada je piletina skoro potpuno kuvana i povrće mekano, sklonite tiganj sa vatre.
  • Poslužite kockice piletine sa tikvicama tople, po želji posipajući parmezanom preko svake porcije.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • jatzans

    23.04.2024 13:16
    Prženje belog luka može biti problem. Lako zagori, a onda je više nego gadno. Beli luk dodajte pred kraj. Sitno seckan, da svoj pravi ukus i miris.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.