Reč je o popularnom tradicionalnom korejskom jelu koje se pravi od mesa, pirinča i povrća. Postoji bezbroj njegovih varijacija i gotovo da nema ograničenja u izboru sastojaka.
Za jednu od verzija ovog jela će vam biti potrebno:
Meso
100 grama mlevene junetine
jedna kašika sojasosa
jedna kašika ulja od susama
kašičica smeđeg šećera
1/4 kašičice naseckanog belog luka
Sos
dve kašike gochujang sosa (korejski začinjeni sos, ima da se kupi u Srbiji)
kašika ulja od susama
kašika šećera
kašika vode
kašika prženog susama
kašika sirćeta
kašika mlevenog belog luka
Ostalo
100 grama šitake pečuraka
120 grama šargarepe
300 grama mladog spanaća
150 grama mungo pasulja
tri šoljice kuvanog pirinča
tri jajeta
Priprema
Pomešajte junetinu s navedenim sastojcima za meso i ostavite da se marinira pola sata. Nakon toga je ispržite u voku na malo ulja, tri do pet minuta na jakoj vatri.
Meso stavite na tanjir, dodajte malo ulja i soli. Šargarepu nasečenu na štapiće pržite otprilike tri minuta i stavite na tanjir.
U vok dodajte očišćene iseckane šitake pečurke i pržite dva do tri minuta. Izvadite ih, dodajte malo ulja i spanać u vok, posolite i kratko pržite. Ispržite i pasulj.
Pomešajte navedene sastojke za sos. Jaja ispecite na oko. Rasporedite pirinač u tri posudice pa dodajte meso, povrće, sos i jaja.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar