Greška koju mnogi prave prilikom kuvanja čaja, a koja mu menja ukus

Iako priprema čaja ne zahteva posebno umeće, ljudi na različite načine pripremaju ovaj popularni topli napitak.
Greška koju mnogi prave prilikom kuvanja čaja, a koja mu menja ukus
Foto: Pixabay
Međutim, jedna uobičajena metoda zapravo može uništiti ukus vašeg čaja.
 
Naime, stiskanje kesice čaja pre konzumacije je navika koju bismo svi trebalo da odbacimo. Anđela Prajs koja radi za prodavnicu čaja "Whittard" ističe kako to nikada ne bi trebalo da radimo jer kesica može da pukne, a sadržaj će završiti u šolji. No, to nije jedini razlog.
"Nikad ne cedite kesice čaja jer to može učiniti vaš čaj gorkim zbog otpuštanja taninskih kiselina. Umesto toga, pažljivo ga izvadite nakon tri do pet minuta kuvanja", objasnila je ona.
Takođe, nedavno se pojavio jedan trend u kom se ističe da čaj možete kuvati u mikrotalasnoj. Međutim, ni to ne bi trebalo da radite, pogotovo ako podgrevate hladnu šolju čaja.
 
Svaki put kad vaše kuvalo za vodu provri, nivo kiseonika u vodi se smanjuje. Čaj voli sveže prokuvanu vodu bogatu kiseonikom, a ustajala voda negativno će uticati na vaš napitak.

Teme

čaj

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće