Naime, profesionalni kuvari navode da treba voditi računa da hleb ne bude previše tanak kada ga isečete. Idealno je da budu debljine 1,5 centimetara. Nikada nemojte koristiti u potpunosti svež hleb prilikom pravljenja moča.
Uvek ga pržite u ulju ili masti, a ne na puteru. Vodite računa o tome da mast bude dobro zagrejana. Idealna mera za smesu je 1/4 šoljice mleka i jedno jaje na dve kriške hleba.
U zavisnosti od toga šta preferirate, moče možete poslužiti uz pavlaku, sir, ajvar, džem...
Poreklo recepta za moče nije poznato, mada se određena verzija pojavljuje u rimskom kuvaru iz 14. veka, koji se često pripisuje Apicijusu.
U njemu piše da se bajati hleb potopi u mleko i proprži da bi se rešio problem bajatog ukusa.
Komentari 13
Deks
ok
Slobodan Todorović
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar