Kako prenosi Euronews Srbija, sajt, na kom se ocenjuju i restorani na gotovo svim svetskim destinacijama, Srbiju je trenutno smestio na dvadeseto mesto najboljih kuhinja sveta, ali pošto se glasanja za najbolja jela i gastronomije često organizuju, pozicija je varirala.
Iako pljeskavica važi za najpopularnije jelo iz Srbije, pošto ga je probao najveći broj glasača, najbolje ocene dobio je petrovački kulen, a slede ga komplet lepinja, leskovački domaći ajvar, klasičan ajvar, leskovački roštilj, pirotska peglana kobasica, pazarske mantije, futoški kupus, užička pršuta i miročki sir.
Prvih 10 mesta zauzimaju:
1. Petrovački kulen
2. Komplet lepinja
3. Leskovački roštilj
4. Pirotska peglana kobasica
5. Pazarske mantije
6. Užička pršuta
7. Miročki sir
8. Sarma
9. Pljeskavica
10. Burek sa sirom
Urnebes je na 16. mestu, perkelt na 18, a iza njega su gomboce na 19. mestu. Proja je na 30. mestu, sremska kobasica na 34, a čorbast pasulj na 37.
Celokupnu listu pogledajte
OVDE.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 5
Dule
Šta je starije, kokoška ili jaje? Nije bitno, dok se pravi sa lokalnim začinima i sastojcima koji se gaje kod nas.
Miki
Teodor
Upravo to oslikava našu burnu istoriju i raznolikost naroda koji ovde žive.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar