Sezona je trešanja i pravi je momenat da napravite slatki namaz u kom će uživati cela porodica.
Džem od trešanja savršeno ide uz palačinke ili parče krckavog tosta sa maslacem, prenosi
City magazine.
Sastojci:
– ½ kg trešanja
– 200 g šećera
– 1 limun
– ½ štapića vanile
– 1 štapić cimeta, po želji
Priprema:
Operite trešnje i izvadite koštice. Pomešajte ih sa šećerom, poklopite i ostavite 12 sati u frižideru i povremeno promešajte.
Nakon 12 sati procedite trešnje i stavite samo sok u lonac. Kuvajte ga 20 minuta, dok se malo ne ugusti.
Štapić vanile prerežite na pola, izvadite semenke i dodajte u trešnje. Ogulite limun, pa iscedite limunov sok i takođe dodajte u trešnje.
Koricu limuna i 1/2 očišćenog štapića zavežite u gazu (možete dodati i štapić cimeta). U lonac, u kojem je sok od trešanja, dodajte trešnje i paketić od gaze. Kuvajte 10 minuta. Izvadite paketić, dobro ga ocedite, pa kuvajte još 15 minuta. Ugasite vatru i sipajte džem u sterilisane tegle.
Zatvorite tegle i okrenite naopako (na poklopac). Ostavite da se ohlade i čuvajte na hladnom i mračnom mestu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Realista
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar