Sastojci:
– 500 g pilećeg mesa (najbolje belo meso ili bataci)
– 1 veći krompir
– 2 šargarepe
– 1 peršun (koren i listovi)
– 1 manji celer (koren)
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 l vode
– 1 l pileće supe (može i kocka rastvorena u vodi)
– 200 ml kisele pavlake
– 2 kašike brašna
– 1 žumance
– 2-3 kašike ulja ili maslaca
– so i biber po ukusu
– lovorov list (opciono)
– sok od jednog limuna
Priprema:
Pileće meso operite, isecite na manje komade i stavite u lonac sa vodom. Kuvajte dok ne postane mekano. Kada bude kuvano, izvadite meso i sačuvajte vodu u kojoj se kuvalo.
Krompir, šargarepu, peršun i celer očistite i isecite na sitne kockice. Crni luk sitno iseckajte.
U drugom loncu zagrejte ulje ili maslac i dodajte iseckani crni luk. Pržite dok ne postane staklast. Dodajte brašno i pržite uz stalno mešanje dok ne postane svetlo smeđe boje, piše City Magazine.
Polako dodajte vodu u kojoj se kuvalo meso i pileću supu, stalno mešajući da se ne stvore grudvice.
Dodajte iseckano povrće i kuvano pileće meso. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Priprema zaprške:
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, žumance i sok od limuna. Dobro izmešajte. Dodajte nekoliko kašika vrele čorbe u smesu sa pavlakom i zatim lagano umešajte sve u čorbu.
Dodajte so, biber i lovorov list po ukusu. Kuvajte još pet do 10 minuta uz povremeno mešanje.
Poslužite toplu čorbu sa posutim svežim peršunom.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Goran
mile
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar