Brzo, fino, zdravo i jeftino: Napravite tortilje od samo dva sastojka

Tortilje od dva sastojka pre nekoliko godina postale su hit na društvenim mrežama, zbog toga što su jednostavne, ali i zdrave.
Brzo, fino, zdravo i jeftino: Napravite tortilje od samo dva sastojka
Foto: Pixabay
Prave se od crvenog sočiva i vode, a za njihovu pripremu biće vam potreban blender.
 
Reč je o veoma jefitnoj, a hranjivoj namirnici, koja na 100 grama sadrži 115 kalorija i devet grama proteina. Uz to ima samo 20 grama ugljenih hidrata i niz vitamina i minerala.
Takođe sadrži i mnoge fitohemikalije, aktivne biljne spojeve koji mogu delovati antioksidativno i sprečiti razvoj hroničnih bolesti.
 
Sastojci koji će vam biti potrebni su crveno sočivo i voda, a ukoliko želite, možete dodati i so.
Priprema:
 
U posudu stavite jednu šolju crvenog sočiva i prelijte s dve šolje vode. Ostavite da sočivo nabubri otprilike četiri sata. Isperite sočivo, ubacite ga u blender i dodajte još malo vode. Možete dodati i so.
 
Kada izblendate u jednaku smesu, pecite je u zagrejanom tiganju. Poželjno je da bude neprijanjajući tiganj kako ne biste morali da koristite ulje za pečenje. U zagrejan tiganj stavite smesu i pecite ih poput palačinke. Pecite ih na srednje jakoj vatri, a ako je smesa gusta, kašikom je istanjite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?

Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.

Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.